Slow Up

Az 5 legjobb film a nyáresti bekuckózáshoz

2020. június 22. - Who?Me?

Végre itt a nyár, a jó idő… vagy mégsem? Mit lehet tenni, ha folyamatosan esik az eső és úgy érezzük kihagytunk egy évszakot? A jobb közérzet érdekében megnézhetünk például egy filmet. Na de melyiket? Legújabb bejegyzésemben összegyűjtöttem azt az 5 filmet, amelyek tökéletesek lehetnek egy nyáresti mozimaratonhoz.

Tudni kell rólam, hogy egyszerűen rajongok a filmekért, sorozatokért. Rossz szokásaim közé tartoznak, hogy képes vagyok milliószor megnézni a kedvenc filmjeimet vagy éppen egy nap alatt végigpörgetem a számomra izgalmas sorozatok évadjait. Az olvasás mellett, ez az a világ véleményem szerint, amely képes elvarázsolni, számtalan kalandot kínál és lehetőséget ad arra, hogy szerelembe ess a szereplőivel. (Persze csak egészséges keretek között.) 

Így pedig, hogy mostanában folytonosan rossz idő van esténként valamint a világjárványnak köszönhetően az éjszakai élet sem tért vissza a rendes kerékvágásba, újra találtam időt arra, hogy végignézzem kedvenc filmjeim közül azokat, amelyek véleményem szerint a legjobbak lehetnek egy kuckózós, lazítós estére. 

Készítsünk egy kis friss popcorn, helyezkedjünk el kényelmesen és indulhat a házi moziest.

2020-04-08_05_49_25_4.jpg

Időről időre

Személyes véleményem alapján az egyik legédesebb romantikus vígjáték ez a film, amiben a főszereplőnk (Domhnall Gleeson) 20-as évei elején rájön, hogy egy hamisítatlan időutazó. Ezt a képességét pedig főleg arra használja, hogy találjon magának egy barátnőt. Egészen addig míg nem találkozik Rachel McAdams karakterével, akivel szerelembe is esik. Persze csak ezután kezdődnek az igazi bonyodalmak, kalandok és nehézségek, amelyek együtt járnak az élettel. 

(Szigorúan csak olyanoknak ajánlom, akik felkészültek a sírásra és a nevetésre is egyaránt.) 

Házibuli

Ezt a francia remekművet először 12 évesen láthattam és a mai napig képes vagyok évente többször is újranézni. (Bár még most sem értem, hogy az én tini éveim, hogy hogy nem ilyenek voltak.) 

Bár a film főszereplője a 13 éves Vic és maga a történet is az ő életének kihívásairól, nehézségeiről szól, őszintén hiszem, hogy az idősebbek is örömüket lelhetik ebben a csodában. Magunkra ismerhetünk vagy éppen azonosulhatunk a szülőkkel, a lényeg, hogy ha egyszer belekezdünk a filmben garantáltan szakadni fogunk a nevetéstől. 
hazibuli.jpg

Julie & Julia - Két nő, egy recept

Ha képesek vagyunk eltekinteni attól a ténytől, hogy az egyik hősünket Meryl Streep testesíti meg, még akkor is egy remek filmet kapunk. Az ételektől kezdve, a karakterek vicces párbeszédein át, ez a mű bizony hamar az egyik kedvencünké válhat. 

A történet maga, két hölgy életének egy-egy periódusát más-más időben meséli el párhuzamosan, akiket a főzés szeretete és egy szakácskönyv köt össze. 

Egy lenyűgözően aranyos film ez, ami - viccet félretéve - még a blogoláshoz és a természetesen a főzéshez is meghozhatja a kedvünket. 

Napsütötte Toszkána

HŰHA. Csupa nagy betűvel, hiszen örök szerelem ez a film, ami egy szerethetően szerencsétlen nő toszkánai kalandjait követi nyomon. Van itt minden: csalódás, barátság, szerelem, útkeresés. A Napsütötte Toszkána lenyűgöző tájakat és egy - a főhősnő lelke körüli - izgalmas utazást mutat be nekünk. (Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom ezután a film után komolyan elkezdtem nézegetni a renoválásra szoruló 1 eurós házakat Olaszországban, főleg a Toszkán területeken.) 

Ha elveszve érezzük magunkat vagy csalódás ért bennünket ne habozzunk és nézzük meg ezt a filmet. Lényegesen pozitívabban és szebben fogjuk szemlélni utána a világot. (És ne feledjük, hogy eredetileg egy csodás könyvként született meg a történet.)

napst.jpg

Ízek, imák, szerelmek

Talán az egyik leghíresebb film, ami az önmagunk kereséséről szól. A csodálatos tájak, ínycsiklandozó ételeken kívül pedig rengeteg elgondolkodtató kérdéssel szolgáltat a mű. Julia Roberts bámulatos alakításán keresztül mi magunk is megtapasztalhatjuk, milyen lehet újrakezdeni az életünket. Milyen amikor kiégve, ott állunk, hogy akkor most hogyan tovább? Szintén akkor érdemes végigkövetni főhősünk kalandjait Olaszországon, Indián és Balin keresztül, ha mi is kicsit lehangolva, kétségbeesettnek érezzük magunkat. Aztán ki tudja? Lehet még ötleteket isadhat, hova utazzunk ha egyszer már lehet. 

Persze számtalan más érdekes, izgalmas, vicces film létezik, amelyek képesek elvarázsolni, felvidítani, elgondolkodtatni. Nektek van hasonló listátok?

 

(Képek forrása: PORT.hu/ Videók forrása: indavideo.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://slowup.blog.hu/api/trackback/id/tr115909000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása