Slow Up

Egy lassú hétvége - de hogyan?

5 kihagyhatatlan nyári program a hétvégére

2020. június 26. - Who?Me?

Most, hogy úgy látszik végre megérkezett hozzánk is a jó idő, hivatalosan is elindulhat a nyár. Szabaduljunk ki a négy fal közül és élvezzük a természet szépségeit minőségi programok keretei között. Töltődjünk fel a hétvégén, miközben kihasználjuk ennek az évszaknak az előnyeit. Na de pontosan mit is csináljunk? Olvass tovább és derítsd ki! 

Abban egyetérthetünk, hogy a gyönyörű idő a legtöbb emberben felébreszti a lelkesedést a szabadban eltöltött minőségi programok iránt. Legalábbis bennem biztosan. De sokszor ennél a pontnál meg is állok és a tényleges élményt nem tapasztalom meg. Inkább választom az Internet és a légkondicionált szoba nyújtotta kényelmet. 

Ám ebben az évben - a karanténban töltött hónapok alatt - eldöntöttem másképp lesz. Viszont hiába határoztam el magam, fogalmam sem volt milyen programokat is tervezzek és szervezzek. Egy kis kutatás a napozóágyon fekve, limonádét szürcsölve ellenben meghozta az eredményét: összegyűjtöttem azokat az egynapos programokat, amik - véleményem szerint - kihagyhatatlanok egy szépséges nyári hétvégén.    

blogkep_3.jpg

Egy kis klasszikus mulatság 

Mi lehetne egyszerűbb és pénztárcabarátabb program, mint a klasszikus piknikezés. Akár romantikus randevúról, akár családi programról van szó ez egy tökéletes alkalom lehet a kikapcsolódásra és egy kis minőségi idő eltöltésére. Ami feltétlen szükséges hozzá: egy talpalatnyi zöld terület - lehet ez akár a saját kertünkben is -, az általunk szeretett ételek és italok. És persze ne felejtsük otthon a jókedvünket sem. 

A levendula ezer arca

Az elmúlt években hatalmas divatja lett a levendula mezőkön tett kirándulásoknak. Ám nem véletlen. Amellett, hogy gyönyörű látványt nyújtanak a virágok, igazán hasznosak és - szörp vagy fagylalt formájában - ízletesek is lehetnek. Egy kis internetes keresés után rengeteg helyet találhatunk, ahol akár saját magunk is szedhetjük csokorszámra a levendulat. (Ha pedig egész napos programra vágyunk június 28.-ig rendezik meg Tihanyban a Levendula Heteket.)  

dana-devolk-x2cncfz_xxu-unsplash.jpg

Gyümölcsszezon ON 

Ha Ti is a gyümölcsök szerelmesei vagytok mint én és több kilót meg tudnátok belőle enni, akkor ez a program tökéletes lesz számotokra: Szedd magad gyümölcs. Az éppen szezonban lévő gyümölcsöket lehet kedvező áron begyűjteni ilyenkor az ország számos helyén. A hazai több kiló ízletes és friss gyümölcsön kívül, minőségi időt is tölthetünk a természetben. Kell ennél több? 

Mint a filmekben

Ha rajongtok a régi filmekért biztos Ti is belefutottatok már az olyan jelentekbe, ahol a szereplők egy autósmoziban töltik az idejüket. Tudtátok, hogy ennek átélésére itthon is van lehetőség? Most nyáron például Budapesten több helyen is nyíltak autósmozik, ahol pár ezer forintért tekinthetünk meg klasszikus vagy épp modern remekműveket. Tökéletes randihelyszín lehet, de a korai vetítések nagy valószínűséggel a gyerekeket is le fogják nyűgözni.  

Kalandra fel

Utolsó programjavaslatnak egy újabb klasszikust hoztam: a túrázást. Persze nem az extrém túrákra kell itt gondolnunk, amikért órákat utazunk. Az is elég ha a legközelebbi erdőbe, Nemzeti Parkba vagy épp kisebb hegyre tervezzük a kalandozásunkat. A friss levegő és mozgás bizony remek kikapcsolódás lehet, még a melegebb napokon is. A legjobb megoldás persze az lehet, ha a túránkat összekapcsoljuk a piknikezéssel és az út végén megjutalmazzuk magunkat az isteni szendvicsekkel és süteményekkel, amivel megtöltöttük a piknik kosarunkat. 

annie-spratt-qyaka7w5umy-unsplash.jpg

Rengeteg más programot is tervezhetünk, szervezhetünk, találhatunk. Viszont a legfontosabbról ne feledkezzünk meg: kapcsolódjunk ki! Akár szó szerint is; kapcsoljuk ki mobilunkat és élvezzük a szeretteinkkel eltöltött időt és a természet nyújtotta szépségeket.

Ti  mit terveztek erre a hétvégére?

 

Fotók forrása: https://unsplash.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://slowup.blog.hu/api/trackback/id/tr6815969872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása